Nieuw ROZ-model huurcontract voor Autobox / Parkeerplaats

De Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) heeft een nieuw model voor de huurovereenkomst van een Autobox / Parkeerplaats vastgesteld. Dit nieuwe ROZ-model is vanaf vandaag beschikbaar op de website van de ROZ. Ook de Engelse vertaling kan vanaf vandaag worden besteld bij de ROZ.

Het model is van toepassing op de verhuur van een zelfstandige autobox (garage) en een aangewezen parkeerplaats. In de Handleiding bij het model wordt het gebruik nader toegelicht.

Nieuw in het model, dat tot stand is gebracht door de Juridische Commissie Huurzaken van de ROZ, zijn de bepalingen over elektrisch laden. Met het oog op (toekomstige) regels op het gebied van verduurzaming van vastgoed heeft de ROZ gemeend dat een regeling met betrekking tot het plaatsen van een elektronisch laadpunt niet kon ontbreken in dit nieuwe model.

Ook het eerder door de ROZ gepubliceerde modelartikel met betrekking tot toegang ten behoeve van controle en inspectie van het gehuurde heeft een plek gekregen in dit model. De bepaling is met name relevant bij verhuur van garageboxen en dient ter voorkoming van ondermijnende activiteiten vanuit het gehuurde en de gevolgen daarvan voor de verhuurder.

Naar ROZ-model huurcontract voor Autobox / Parkeerplaats